Olası bir trafik kazası hâlinde, aracınızın diğer araçlara ve üçüncü kişilere zarar vermesi durumunda zorunlu trafik sigortası devreye girer. Oluşan zorunlu masraflar ise sizin adınıza sigortanız tarafından karşılanır.
Ayrıca Zorunlu Trafik Sigortası’na sahip olduğunuzda mini onarım hizmeti, yol yardım hizmeti, ferdi kaza hizmeti gibi güvence ve kolaylıklara da ek teminatlarla sahip olabilirsiniz. Aracınızla yaşayacağınız trafik kazaları sonucunda vefat ya da sürekli sakatlık durumu oluşursa doğabilecek masrafları sigortanız aracılığıyla karşılayabilirsiniz.
Unutmayın: Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları sınırlıdır, Ek İMM (ihtiyati mali mesuliyet) poliçeleri sizi olası hasarlarda daha yüksek teminatlarla koruma altına alabilir. Poliçe kesilirken teminat limitlerini olabildiğince yüksek tutmaya veya ek İMM poliçesi kestirmeye dikkat edin.
Trafik Sigrotası yanında şu ürünleri de almanızda fayda var:
-
MİNİ ONARIM HİZMETİ
Aracınızın başına gelebilecek küçük hasarlar, büyük sıkıntılar doğurmadan en iyi işçilikle, en hızlı şekilde giderilir.
-
YOL YARDIM HİZMETİ
Aracın emanet ve muhafaza edilmesi, profesyonel sürücü organizasyonu ve aracın kullanılamayışı nedeniyle konaklanma hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
-
FERDİ KAZA
Sürücü ve yolcuların hasar sonucunda vefat ve sürekli sakatlıkları durumundaki masrafları kapsar.
Kullanıcılar Bunları da Sordu:
Trafik Sigortası Nedir?
Araç Sahipleri tarafından yaptırılması zorunlu kılınmış olan, aracın kazaya karışması durumunda karşı tarafa verebileceği bedeni ve maddi zararları güvence altına alan sigorta türüdür.
Trafik Sigortası Zorunlu mu?
Evet. Trafik Sigortası yasal olarak zorunludur. Kısa süreli sigorta şartlarını taşıması hali dışında, poliçeler yıllık olarak düzenlenir ve her yıl yenilenmesi gerekir. Sigorta yaptırma, takip etme, yenileme sorumluluğu araç sahibine aittir. Zorunlu olduğu kadar önemli ve faydalı bir sigortadır.
Trafik Sigortası Neleri Karşılar?
Araç Başına Maddi giderler
Kaza Başına Maddi Giderler
Kişi Başına sağlık giderleri
Kaza başına sağlık giderleri
Kişi başına sakatlanma ve vefat
Kaza başına sakatlanma ve vefat
gibi, "Karşı Tarafın" zararlarını karşılayan teminatlar bulunur.
Trafik Sigortası Neleri Karşılamaz?
Kazaya sebep olan sigortalı araç ve araçta taşınan mallara gelen zararlar.
Araç, kaza anında trafikte değilse ve bu halde bir zarara sebep olduysa (örn. Park yerinden duvar çöktü ve aracım başka bir aracın üzerine devrildi.)
Manevi tazminat talepleri
Gelir kaybı, iş durması, hak ve kira mahrumiyeti gibi kazaya karışan araca bağlı oluşabilecek hasarlarda istenilen tazminatlar
Kazaya karışan araçlar aynı şahıs veya Tüzel kişiye aitse
Sigortalının aracına ve bu aracın çekilmesini sağlayan araçlara gelecek zararlar. (kurtarma / Çekici sebebiyle oluşan hasarlar)
Yangın, Doğal afet, hırsızlık gibi sebeplerden oluşan hasarlar
Serviste bulunan, bakım onarım veya alım satım için bırakılan araçların, neden olduğu veya karıştığı hasarlar, Trafik Sigortası kapsamında değildir.
Trafik Sigortası ve Kasko arasında ne fark var?
Trafik sigortası yukarıda belirtilen, sizin karşı tarafa verdiğiniz hasarları karşılar, kendi aracınızda, emtia veya sağlığınızda oluşabilecek hasarları ve bunlardan dolayı oluşacak maddi zararları karşılamaz.
Kasko ise, Sizin aracınız ve size ait olan hasarları öder. Kasko zorunlu değildir. Ancak Trafik sigortası zorunludur.
Trafik Sigortası fiyatları Neye Göre Hesaplanır?
Her şahıs veya tüzel kişiliğe ait, sigorta ve hasar geçmişi ile aracınızın teknik özellikleri ve "Basamak" olarak adlandırılan hasarsızlık kademesi bilgileri baz alınarak hesaplanır.
Arabamı değiştirdim, Sigortam yeni aracımda geçerli mi?
Arabanızı satmanız, değiştirmeniz durumunda, eski poliçenizi iptal ettirerek, kalan gün sayısı kadar prim iadesi alabilirsiniz. Yeni aracınız için, ilgili araca ait plaka üzerinden yeni poliçe tanzim edilmesi gerekmektedir. Önceki dönem hasarsızlık ve basamak indirimleri eski poliçenin iptali halinde yeni aracınıza yansıtılır.
Sigorta şirketi değiştirince hasarsızlık indirimi bozulur mu?
Hayır bozulmaz, Araçlara ait trafik sigortası ve hasar bilgileri Tramer sisteminden çekilmektedir. Bütün şirketlerde aynı şartlarla poliçe kestirebilirsiniz. Hasarsızlık ve kademe bilgileriniz korunur.
İkinci el Araç Aldım, Eski sigortası Kaç Gün Geçerli?
Aldığınız aracın noterden satışı yapıldığı günden itibaren en geç 15 gün içerisinde trafik sigortası yaptırmanız gerekmektedir. Ancak bu süreye güvenerek hareket etmeyin. Bazı özel durumlarda kendi sigortanızın olması, olası hasar süreçlerinde sizi koruyacaktır.